Loader

Citrondoftande färsk linguini med rökt lax och babyspenat

By : | 0 Comments | On : 24 oktober, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Dotterns tallrik med lite annorlunda pasta former..

Pasta buffé i lördags och det vart färsk pasta över som vi kokar idag till middagen, vill göra det riktigt Italiensk enkelt och låta råvarorna tala. Med rökt lax så får det bli lite skön citrussmak på pastan, sältat med lite härlig parmesan. Dottern sparade lite deg i lördags som vi passade på att kavla ut och göra några roliga former på, vart riktigt bra och det bidde både granar, hjärtan, musse pigg och flera andra roliga former…

Citrondoftande färsk linguini med rökt lax och babyspenat

– 500gr Färskpasta hittar du här, gjord som linguini (tunnare spaghetti)
– 3st Morötter skalade och skivade med skalaren på längden
– 1st Citron
– Olivolja
– Flingsalt
– 300gr rökt lax
– efter smak Parmesan i flingor
– Svart peppar

1. Koka pastan och när det återstår 1,5 min lägger du i morötterna
2. Ta bort vattnet och pressa i citron juicen, oliv olja och salta
3. Lägg spenat i botten på ett fat
4. Lägg pastan i mitten
5. Tryck i laxen i pastan
6. Strö parmesan på toppen och vrid några varv med peppar kvarnen
7. Klart för servering

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: