Citrondoftande kycklingfilé med salvia

Tycker att citron är riktigt gott till kyckling, och salvian gör sig bra till citron.
Fick en trevlig present av min ena son när han nyligen kom hem från Italien, det var två flaskor med härlig jungfru olja av oliver smaksatta med citron och den andra med chili. Idag var det dags att pröva den med citron känns lite tufft att öppna den fina flaskan, men det är ju ingen vits om man inte använder den så sagt och gjort.
Mmm en behaglig doft av nypressad citon kom ur flaskan likt alladin ur oljelampan, jag kännde mig som en vinnare och mina tre önskningar bidde, kyckling, salvia och sköna grönsaker. I receptet klarar du dig utan buljongtärning, det är nog rätt bra det om man läser denna artikel i SvD.se
Citrondoftande kycklingfilé med salvia
– Citron olja
– 900gr Kycklingfilé i bitar
– 1st Gul lök i grova bitar
– 3st Tomater i tärningar
– 1st Röd paprika i bitar
– 1st Gul paprika i bitar
– 15ml Tomatpuré
– Vatten
– Salvia
– Svart peppar
– Salt
1. Stek kycklingen i citron olja (eller oliv olja och lite citron juice) ska bara stekas inte så mycket frärg
2. Krydda kycklingen med svartpeppar och salt
3. Lägg i salvia blad, lök och tomat, låt steka med en liten stund
4. Täck allt med vatten, kom ihåg ska bara precis täckas
5. Lägg i tomat puré och låt koka ner tills det är ungefär hälften av vätskan kvar
6. Lägg i paprikan och låt den mjukna lite och servera.. jag serverad med ris idag..