Loader

Recipes With Course: Huvudrätt

Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

Recipe Type: , Cuisine: ,

En enkel och klassisk och robust middagsrätt som skulle passa lika bra vi en lägereld ute i det fria som vi ett bord dukat med linneduk.

Read more

Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Recipe Type: , Cuisine: , ,

Dags för en ny utmaning i köket för oss som inte jagar och har fått för oss att vilt är svårt och lite tung mat att äta, men vilt kan visserligen bli precis så svårt eller tungt som man vill göra det men det är inget måste. En leverans av ...

Read more

Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

Recipe Type: Cuisine:

Tänk dig middagen där gästen själv får välja vad den vill äta och vara med på tillagningen, jag har tagit fram den gamla ´härliga fondue grytan för att bjuda mina gäster på en härlig asiatisk middag.

Read more

Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Recipe Type: , Cuisine:

En härlig svensk marmorerad karré som vi inte lägger i marinad utan låter salt och peppar höja smaken, fettet i köttet kommer att göra sitt jobb och karrén blir riktigt saftig. 

Read more

Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

Recipe Type: Cuisine:

En enkel och festlig vardagsrätt med amerikanska toner i marinaden och den klassiska blue cheese såsen, till serverar vi rostade grönsaker som vi gör lite extra krispiga med svarta sesamfrön.

Read more

Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Recipe Type: Cuisine:

En somrig rätt när vi serverar en grillad pannbiff med tydliga influenser från medelhavet i smak och tillbehör.

Read more

Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Recipe Type: , Cuisine: ,

Av någon anledning så gör vi hamburgare gärna som olika kopior av amerikanska varianter och sällan ser en med smakerna hämtade från våra breddgrader, så i dag plockar vi fram de svenska smakerna och gör en hamburgare som ger mersmak.

Read more

Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.


Laxen penslar vi med en härlig honungsglace som är smaksatt med vitlök, chili och lite tomatpuré, fetaostsalladen med lök och tomat är läckert syrligt och passar utmärkt till den söta glacen på laxen. 

Read more

Nasi goreng indonesisk snabbmat

Recipe Type: Cuisine: ,

Nasi = ris och Goreng = stekt vilket med andra ord är blir stekt ris på svenska, en vegetariskt risrätt från Indonesien eller Malaysia som är snabb enkel och god här presenterad i min tappning. 

Read more

Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Recipe Type: Cuisine: ,

Salladen är ordentligt dressad med en syrlig vinägrett som vi vänder salladen i ordentligt, till detta steker vi halloumi läckert gyllene tillsammans med valnötter som toppas med lite honung på slutet. 

Read more
“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller