Loader

Recipes With Course: Huvudrätt

Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck


Jag biter ihop sätter på pastavatten och snart kokar pastan samtidigt som jag förbereder resten, på 20 minuter har jag maten på bordet och snart kan jag sätta upp benen på soffbordet en stund och njuta av några minuters lugn och ro innan nästa måste.

Read more

Fläskkotlett i långkok med chorizo, vin, honung och rosmarin

Recipe Type: , , Cuisine:

En variant av en klassisk Svensk söndagsgryta med fläskkött som jag låter puttra i 4 h i min Crockpot (går lika bra i ugnen), det är en riktig allt i allo gryta där vi får med allt och tid över till annat på söndagen.

Read more

Stekt spättafilé med en krämig basilika doftande rödlöks & tomatsalsa

Recipe Type: , Cuisine: ,

Panerad fisk brukar vara väldigt populärt och omtyckt hos de flesta och i butikerna hittar du massor av olika varianter, men att köpa färsk fisk som du panerar själv är så mycket godare och i många fall nyttigare.

Read more

Morot och kikärtsbiffar, ljumen avocadosallad med mathavre & en syrlig chili- ingefärssås

Recipe Type: Cuisine: , ,

Vegetariskt är gott och inte alls så svårt som många tror, det passar hela familjen och här är ett recept som hjälper dig på vägen.

Read more

Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

Recipe Type: , , Cuisine: , ,

Här är receptet som tar dig max 20 minuter att göra samt är gott, klimatsmart och hemlagat, vi använder oss av bönpasta som är en pasta gjord på bönor samt minimerar animaliskt protein och fyller på med grönsaker.

Read more

Husets läckra tomat & vinbräserad kotlett med morötter, vita bönor och kvarngryn

Recipe Type: Cuisine: , ,

En lite festligare vardagsrätt där jag använde skvätten vitt vin som stått i kylskåpet ett tag, en tunnskuren kotlett får puttra med vin, tomat, vita bönor och morötter som ger en härlig smak.

Read more

Het och mustig rotsakschili med bönor och köttfärs

Recipe Type: , Cuisine: ,

I detta recept ser vi vad som händer om man tar en klassisk chili con carne och gör den mer klimatsmart och nyttigare, simsalabim så får vi en för miljö och oss hälsosammare måltid med extra bonusen en ännu godare och mustigare chili.

Read more

Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

Recipe Type: Cuisine:

Sammanträffandet av ett härligt besök av min äldsta son som är vegetarian samtidigt som dottern önskade sig falafel gav upphov till dagens inspiration i recept form.

Read more

Läcker pulled chicken med mexikanska toner med avacadosalsa med mango och tomat.

Recipe Type: Cuisine:

Vi lägger vår pulled chicken i ett tortillabröd med ett salladsblad, den läckra salsan med mango, tomat och avokado, lite gräddfil och toppar med lite inlagd chili.

Read more

Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

Recipe Type: , Cuisine: ,

Vi tar en läcker och klassisk svensk biffstek med lök och potatis som vi moderniserar, vi låter läckra grönsaker med lite mera smak ta över och tonar ner biffsteken på tallriken.

Read more
“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller