Recipes From Cuisine: Franskt
Stekt kycklingfilé med bacon och lökfrästa champinjoner i en krämig calvadossås
Kycklingfilé som enkelt steks och görs klart i ugnen för att serveras med smörbakad potatis, och champinjoner som fräses med bacon och lök och får puttra med lite calvados och grädde.
Read moreHelstekt Rostas på bädd av baconfräst bulgur samt bearnaisesås
Helstekt rostas med ett läckert bulgur och en riktig bearnaisesås
Read moreKycklingfilé i en gräddig basilika och grönpeppardoftande vinsås
Vitt vin och basilika passar perfekt ihop, tar man sedan lite kyckling till och har i lite grönpeppar blir det en härlig rätt.
Read moreStekt kycklingfilé tillsammans och en krämig sås med smak av äpple och chevre
Äpple passar kanon med chevre och som tillsammans vart en fantastisk sås till kycklingen
Read moreChevrespetsad pannbiff bräserad i läcker vin och tomatsky
En läcker pannbiff som jag spetsar med chevre, tomat och lite lök, sedan får dom efter stekningen brässera i en sky med vin, tomat creme fraiche.
Read morePannbiff med lök och äpplefrästa kantareller, krämig chevresås och ugnsbakade grönsaker
En pannbiff till söndagsmiddagen måste man göra lite lyxigare, här är ett sådant recept som lyxas till med kantareller och chevre.
Read moreVin och dragondoftande kycklingfilé fylld med mozzarella och tomat serverat på syrlig salladsbädd
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden.
Read moreLunchomelett med basilika, bacon och fetaost
Till kvällen så tänkte jag laga en lite mustigare kycklinggryta så lunchen får bli något enklare, en omelett är ett perfekt alternativ till en enklare lunch och väldigt varierbart. Min omelett idag är med basilika i och till så serverar jag stekt bacon, fetaost och lite ruccola, men man kan hitta på ...
Read moreMustig söndagsgryta med doft av vin och en hint choklad
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka.
Read moreCognacs flamberad svensk Entrecôte med grönpepparsky, jordärtspuré och grön sparris
En smarrig svensk Entrecôte som steks lite lätt för att sedan brännas av med congac, till den serverade jag en läcker pure av jorärtskocka och grön sparris.
Read more