Recipes From Cuisine: Mexico
Het och mustig rotsakschili med bönor och köttfärs
I detta recept ser vi vad som händer om man tar en klassisk chili con carne och gör den mer klimatsmart och nyttigare, simsalabim så får vi en för miljö och oss hälsosammare måltid med extra bonusen en ännu godare och mustigare chili.
Read moreLäcker pulled chicken med mexikanska toner med avacadosalsa med mango och tomat.
Vi lägger vår pulled chicken i ett tortillabröd med ett salladsblad, den läckra salsan med mango, tomat och avokado, lite gräddfil och toppar med lite inlagd chili.
Read moreEnchilada viernes con verduras de la casa
Idag så inspirerar vi till det klassiska fredagsmyset utan småplocket men allt smidigt förpackat i en gratinerad enchilada, vi fyller mjuka tortillabröd med husets läckra grönsaker som görs till en smakrik röra.
Read morePulled Jackfruit Taquitos with cole slaw, sour cream and pickled red onion
En läcker liten vegetarisk tacos som gratineras sprött och äts med picklad rödlök, coleslaw och lite gräddfil som man doppar taquitosen i
Read moreEntrecôte med rökt paprikasalsa med tomat och bönor
En läcker entrecôte som serveras med en lite latin amerikansk inspirerad salsa, som är lite lagom het fått lite skon smak av rökt paprika, tomat och bönor.
Read moreMexikansk tomat och paprikagryta med champinjoner
Varför inte göra något helt vegetarisk idag? eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött
Read moreTorsk taco med tomat & mangosalsa, guacamole och syrad rödlök
Varför inte satsa på en härlig tacokväll med annorlunda tillbehör till tortillasen som en krydddig torsk som serveras med en naturligt sötare mangosalsa, guacamole och en lök som syras ordentligt med citron.
Read moreHusets egna chiligryta på högrev smaksatt med kakao och chorizo
En riktig chili con carne är gjord på helt kött som får koka länge så det går sönder, här är min variant på högrev som får koka under några timmar innan slut klämmen.
Read moreHalstrad kassler med en het cannellinibön och majssalsa
Kassler som man bara steker snabbt i en panna och som serveras med en läcker bön och majssalsa, till detta sedan en grönsallad och fritt val av ris eller pasta till.
Read more