Loader

Den fuskande kocken

By : | 0 Comments | On : 18 juli, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Har precis varit i en ishall lite lagom rå i kroppen, ute är det inte kallt men rejält grått och regnet strömmar ner i jämn takt. Ett snabbt stopp i affären på väg hem, för att fylla på lite till dotterns film mys med en kompis. Plötsligt så ser jag något i ögonvrån, samtidigt är det som en röst som ropar till mig -se mig, här är jag… Direkt så svarar min kropp med ett rungande sug, vädret är ju perfekt så varför inte låta det bli dagens lunch idag. Det är ganska lustigt hur man kan känna smaker innan man ens börjat äta, eller än mindre tillagat maten.

Vad var det nu som skappade detta tillstånd i min kropp, jo på hyllan längst ner såg jag en grön burk med texten  ”soldatens ärtsoppa”. Vill hävda att detta är en av dom absolut bästa färdiga rätter som finns, kan inte komma på något som slår den direkt. Vi som gjort lumpen känner väl igen den, den är god i alla former kall, varm, utspädd och outspädd direkt från burken. Så jag erkänner utan omsvep, jag är en fuskare som köper färdig ärtsoppa. Hur dumt som helst egentligen, för ärtsoppa är enkelt att göra men behöver en hel del passning. Med det avslöjat bakom mig så kan jag berätta att hemma idag så blir det ärtsoppa som ska värmas försiktigt och kryddas lite extra med färsk timjan, för att sedan ätas med lite senap på kanten och en krispig knäckebrödsbit med lite extra smör och en rejäl skiva ost på. Var det inte för att jag är chaufför idag skulle jag nog passat på att ta en punch till också, nu får det bli ett glas mjölk.

Den bästa om man inte gör den själv..

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
  -Ernst Kirchsteiger
  %d bloggare gillar detta: