Loader

Det är bara att byta.. eller?

By : | 0 Comments | On : 24 augusti, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar

Kortet som det finns ett av till varje patient, detta visar vad patienten ska äta och vad vi ska lägga upp.

Vecka 1 tisdag lunch A-kost, LT-kost, E-kost, -Fläsk, SNR-kost, GF & MF.. Kanske inte låter som en matsedel men det är några av dom olika kosterna som finns på våra matsedlar. Idag så har jag bytt ut en sås inget stort kan tyckas, det rör sig bara om lunchen på tisdagen under vår menyvecka 1. Men det är en komplex historia att servera mat på ett sjukhus och det finns inga bara att, det är många olika typer av koster som vi ska kunna tillhandahålla och en ändring innebär att det är många ändringar som fysiskt måste göras i vårt system.

Idag så kan vi erbjuda två huvudalternativ där man kan välja potatis, ris eller mos till och om du vill ha råkost, huvudalternativen finns i två varianter A-kost (allmän kost för sjuka) och SNR-Kost (Svenska näringsrekommendationer) utöver det så finns varje rätt i 3 storlekar  (liten, mellan,stor) enligt riktlinjerna. Utöver dessa har vår matsedel 18st specialkoster att välja på, en barnmatsedel med 1 rätt varje måltid, en önskekost matsedel med 27 rätter och  special- allergikoster som som vårt specialkök gör.

Det blir en hel del att hålla koll på när man gör förändringar i matsedeln, såsbytet innebar att vi ändrar i tre olika menyer och totalt i 10 olika rätter. För att allt ska bli rätt så ska förändringen in i matsedlarna som ligger i vårat datasystem Matilda, där allt som rör tillagningen planeras. I Matilda får vi sedan hjälp med allt ifrån att få hem rätt råvaror och att tillagningen sker på rätt plats & dag,  ha koll på rättens näringsinnehåll till att veta vad avdelningarna beställer till varje enskild patient.

Vad var det nu som jag skulle byta ut idag? Efter att många påtalat att man inte gillade kombinationen med lax och sötsurt, så byttes den såsen ut mot en basilika sås.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
  -Richard Kline
  %d bloggare gillar detta: