Loader

Det är väl bara att köpa svenskt..

By : | 0 Comments | On : 27 september, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Vi försöker men det är svårt att kräva Svenskt, något för politikerna att jobba på ?

Oavsett vad man vill, tror eller tycker så är det svårt att ställa krav, i alla fall när det kommer till att köpa in livsmedel till ett kök inom det offentliga Sverige. I lagen om offentlig upphandling uppmuntras också kommunerna att ställa krav på svensk djurhållning, ändå förlorar kommunerna oftast i rätten i åtta av nio fall har grossistföretaget vunnit när de har begärt överprövning. Uppenbarligen så är lagarna så skrivna att det är svårt att ställa kraven som garanterar oss svensk kött från våra svenska bönder, det är skrämmande och vi får passa oss för så småningom kommer bristen på svensk kött. Nu tycker jag inte att skuggan ska falla på grossisterna heller, för lagen ser ut som den gör och rätt ska vara rätt oavsett vad min personliga åsikt är.. 

Vi kommer säkert bli lika förvånade som nu när fetta mejeriprodukter som smör tar slut, allt tack vare att vi tappat många komjölks besättningar i Sverige dom senaste åren. Frågan är vems felet är att det ser ut som det gör med den offentliga upphandlingen i Sverige, för inte är det vi som jobbar i köken som pockar på att den ska finnas. Fick jag bestämma skulle jag inte tveka en sekund att hjälpa våra svenska lantbruk och gårdar att leva vidare, samtidigt som vi skulle få bra mat som kommer från vår närhet.

Gemensamt får vi försöka uppmärksamma problemet och styra över det till dom som kan göra något åt det, vilket rimligtvis borde vara politiker i våra styrande organ som kan påverka.

Det finns funderingar på att göra något.. men kom igen det är lite bråttom..

Mer att läsa om kraven på svensk djurhållning på SR.se

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: