Loader

Det kom ett paket med fairtrade kaffe och choklad

By : | 0 Comments | On : 26 april, 2012 | Category : Besök, Hemma i köket, Hur funkar det?, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Test, Utveckling

Fairtrade och KRAV på både kaffe och choklad...

Igår så kom det ett paket med lite trevliga prover från företaget Sackeus, som specialiserat sig på fairtrade varor och startades redan 1976 av Diakonia, Svenska Kyrkans mission och Lutherhjälpen men sedan 2001 ägs bolaget av Bergman & Bergstrand Kafferosteri, Svenska Kyrkans Förvaltnings AB samt av det mexikanska kaffeodlarkoopertivet UCIRI.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning. Välj Fairtrade-märkta produkter och skapa förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Att köpa rättvise märkt är att bry sig om sina medmänniskor runt om i världen, själv så hade jag inte vetat om detta företag om det inte vore för det trevliga paketet i brevlådan. I mitt paket låg det en påse med kaffe av Arabicabönor från Indonesien samt en chokladkaka av finaste kakaon från Bolivia, produkter som inte bara smakar gott utan är av en god handling för människor och med krav stämpeln visar även att naturen får sitt.

I paketet låg även ett trevlig brev med där man gärna ville ha lite hjälp att synas och absolut så hjälper jag till med det, eftersom det är ett företag som har ett väldigt tydligt fokus på medmänsklighet och med känsla för naturens bästa. Efter att även ha testat mina trevliga prover så är det bara att säga att det är riktigt bra kvalitet, på både kaffe och chokladen så att rekommendera dom är inga problem heller.

I mitt paketet låg följande välsmakande produkter:

Eguale Mintcrisp som är en mörk chokladkaka med 61% kakaohalt smaksatt med mintcrsip som ger en frisk och spännande smakupplevelse. Chokladen innehåller finaste kakao från Bolivia samt rårörsocker från Fillippinerna, utan emulgeringsmedel eller andra tillsatser.

Eguale Gayo Mountain Single Origin som är ett lätt mörkrostat kaffe av Arabicabönor från Indonesien med fyllig smak.

Jag tackar så mycket för att jag fick chansen att prova dessa trevliga produkter, och hoppas mitt inlägg gör att det är några fler där ute som är villiga att testa fairtrade och KRAV märkta varor.

Läs mer om Fairtrade eller besök Sackeus

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från matbordet.
  -Giorgio Pasetti
  %d bloggare gillar detta: