Dill och parmesanbakad laxfilé med rostade potatisskivor och grönsallad

En dillvippa och citronen som kröner maten lite snyggt, enkla saker som höjer helheten.
Nu är det dags för laxen som egentligen skulle ha serverats till middag i lördags, nu får det bli en läcker och lite trevligare måndagslunch. Passar perfekt idag när jag har en sportlovsdag, men rätten är enkel och sköter sig själv i ugnen och gör att man hinner mysa lite mer.
Rostade potatisskivor
– 1kg Potatis tvättad och i halv centermeter tjocka skivor
– Olja
– Salt
1. Sätt ugnen på 200grader
2. Smörj en plåt med lite olja och lägg ut potatisen på, ställ in i ugnen när den är varm i ca 25 minuter
3. När potatisen fått färg och är klar ta ut och olja lite mer samt salta och vänd försiktigt
4. Smaka av och servera med laxen..
Dill och parmesanbakad laxfilé
– 900gram Laxfilé i portionsbitar
– 2dl Färsk dill hackad
– 1dl Parmesanost riven
– 1st Citron
– Salt
– Peppar
1. Lägg laxen i en ugnsform med lite olja i botten
2. Salta och peppra fisken
3. Blanda den hackade dillen med parmesanosten och juicen ur en halv pressad citron.
4. Lägg blandningen på fiskbitarna
5. Skiva andra halvan av citronen och lägg skivorna mellan laxen
6. Ställ laxen under potatisen på 200grader i ca 15minuter
Grönsallad
Gör en sallad som du gillar själv så tog jag en salladsmix, tomat och gurka som jag smaksatte med lite olivolja, vittvinsvinäger och örtkrydda.