Loader

Dragondoftande kotlett i mustig tomat och paprikasås

By : | 0 Comments | On : 27 augusti, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Min vana trogen gör jag pastasåsen lagom tunn, jag vill att den rinner genom ordentligt så all pasta får sås.

Idag så har hockeygrabben i familjen säsongens första träningsmatch, maten är som alltid viktig så jag tänkte göra något riktigt gott och passande inför matchen. Det får bli pasta med en härligt sås fylld med färska tomater, paprika och strimlat fläskkött. Jag använder mig av min stora gjutjärns wok, som gör att jag kan laga till allt i den direkt.

Pasta såsen
– 1st Gul lök
– 2st Paprika
– 2st Tomat
– 2dl Salsa sås
– 2dl Yoghurt
– 800gr Fläskkotlett benfri
– 2msk Kalvfond
– Dragon
– Salt & Svart peppar

1. Sätt på pasta vatten och följ anvisningarna på paketet.
2. Börja med att stek hackad vitlök och klyftad gul lök tills den fått färg, då läger du med paprikan i bitar och 1 – 2min ska klyftade tomater i. Ta upp allt när det blivit mjukt, och håll lite varmt.
3. Dags att steka kotletten som du strimlat, stek inte allt på en gång för köttet ska stekas och inte koka. Krydda med dragon, salt och peppar när du steker.
4. När allt kött är klart blandar du i grönsakerna och vänder försiktigt.
5. Dags för slutklämmen lägg i salsa, fond, vatten och yoghurt, låt det koka upp och rör försiktigt.
6. Efter uppkoket är det klar…

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
  -Carl Hammarén
  %d bloggare gillar detta: