Loader

Du har väl inte glömt bort den?

By : | 0 Comments | On : 18 augusti, 2011 | Category : Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar

Hyllad och hatad på samma gång..

Idag är det dags för Surströmmingspremiären som alltid är den tredje torsdagen i augusti. Fram mot år1998 var surströmmingspremiären lagstadgad, för att myndigheterna ville intyga sig om att den saluförda fisken verkligen var nog mogen. Idag upprätthålls likväl traditionen av surströmmingstillverkarna, vilket är fantastiskt att det får vara så. Själv så är jag ingen direkt fann av den udda smaken, men självklart har jag testat den ett par gånger. För mig så var behållningen mer dom härliga tillbehören, som tunnbröd (mjukt om man vill göra en klämma), mandelpotatis, gräddfil, lök och messmör.

Jag tror inte att det kommer det att vara något som vi serverar på sjukhuset, eller som i Sollefteå under lumpen där konsum bjöd på Surströmming utanför butiken. Kommer ihåg när min far och jag var ute på en catering som just ville ha surströmming, allt fungerade jätte bra tills min far skulle öppna en burk. Skåning som han är och orutinerad som jag var, gjorde vi som man alltid gör när man öppnar burkar trycker ner öppnaren… Psssst hördes och en fin stråle med spad sprutade över min far, som doftade mindre gott och fick tillbringa resten av kvällen ute och när vi åkte hem så var det ner vevade rutor som gällde. Jag tyckte han luktade Surströmming i flera dagar efter det, nästa gång vi hade surströmmings catering så öppnades burkarna under vatten.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
  -Lars, 5 år
  %d bloggare gillar detta: