Loader

En intressant debatt artikel i DN

By : | 0 Comments | On : 3 oktober, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Vet inte om vi kommer att få någon stjärna i Guiden....

Visserligen hittade jag debatt artikeln i Stockholms delen men jag kan inte låta bli att bli lite glad när jag läser den, att se att det tänks på helheten och det viktiga helhetsintrycket gör mig genuint varm. Jag brukar själv använda Guide Michelin som exempel på hur viktig helheten är, om fler bestämmande politiker, sjukvårds ledningen och alla vi som jobbar i köken kan jobba mot just helheten kommer vi i Sverige ha världens bästa sjukhusmat i framtiden.

Jag saknar dock den svåra diskussionen om just hur kosten ska vara ur näringssynpunkt, för där krävs också en del samarbete mellan nutritionsansvariga och köken på sjukhusen. Maten är inte riktigt så exakt som det ibland kan verka vara om man läser dom krav som ibland ställs på kosten ur nutritions perspektiv, för i ivern att bli av med undernäringen på patienterna så glömdes allt som har med smak & utseende bort och maten vart mer en klinisk produkt med vetenskaplig exakthet av näring. Samtidigt så måste vi som jobbar i köken förstå vikten av nutritionen, och lära oss laga mat som gör folk friska fortare.

Så jag är otroligt glad att vi slängde ut produktionsköket i Västerås och skapade Sveaköket, där jag inte längre är produktionschef utan kökschef. Att vi gör majoriteten av våra måltider från grunden och kan stoltsera med hemlagade pannbiffar, riktigt mos, såser från grunden och mycket mera….jupp stolt är jag och det ska jag fortsätta vara..

Här är länken till DN.se

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: