En kockmacka något av det bästa som finns i köket..

En extremt nyttig kockmacka och långt ifrån så flottig som den brukar se ut i köket, men den är gjord med samma princip.
Kockmackan är en smörgås som kocken sätter ihop av smått och gott som som finns i köket, vilket ofta gör att det blir ett urval av kökets godaste som ligger på mackan. En riktig kockmacka ska vara med bröd som steks i smör innan man lägger på alla godsakerna och inte allt för sällan är den rätt så flottig och lite salt vilket säkerligen beror på att värmen i köket lockar till just dom smakerna. Eftersom livet i ett restaurangkök ofta gick på i ett så äter man kockmackan ofta när allt lugnat ner sig i lite, personligen så åt jag gärna min kockmack efter sista sittningen på kvällen precis innan städningen. Det är rätt roligt att ha sett alla dom olika varianter av kockmackan som passerats förbi i köken genom åren, gå igenom kylskåpet på gosaker hemma och gör en kockmacka du med och kom ihåg att det finns inga rätt eller fel på en äkta kockmacka utan allt som ligger på är rätt.
Dagens kockmacka hemma åt vi till lunch och den var visserligen inte lika flottig som den kanske skulle varit i köket, men ändå ett ihopplock av läckerheterna i kylen. Ett mörkt bröd i botten med min rökta kyckling från igår ovanpå sedan några skivor äpple, tomat, riven ost, sparris och sedan för att sedan bli lite varmt in i ugnen och precis innan servering lite vinäger, rapsolja, flingsalt och ett par varv med svartpeppar kvarnen på toppen.. Voila en äkta kockmacka är klar…