Loader

En pimpad fransk klassiker

By : | 0 Comments | On : 9 augusti, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Recept

Pimpad med gröna godsaker

Vad kan det franska köket erbjuda en tisdagskväll mitt i veckan, jag är lite trött idag och det är bara halva familjen hemma. Så det franska fick stå för inspirationen idag jag valde en klassiker som jag faktiskt inte gör så ofta, även om den faktiskt passar väldigt bra som snabbmat.Med en bunke se vad man kan göra 8 ägg, 2 dl vatten, salt, svart peppar och färsk basilika allt väl vispat och sim sala bim, känns receptet igen till den franska omeletten. Jag använder sedan en gjutjärnspanna när jag steker, många vill ha teflon för att omeletten inte ska få för mycket färg och den lossnar lättare. Personligen vill ha färg på min omelett för jag gillar den smaken, jag fyller botten på pannan och en cm upp. Sedan får den nästan stelna rätt igenom, då lägger jag några skivor ost på halva omeletten och viker sedan den andra halvan över osten. När den är klar så försöker jag lossa på omeletten, för att sedan låta den glida över på ett fat. Detta är ett moment som jag nästan hatar och är urusel på, det slutar ofta i en mindre katastrof så jag pimpar upp den med dom obligatoriska tomatskivorna, lite ruccola och salladslök . Enkelt och snabbt samt klart på en kvart, så vem säger att snabbmat måste köpas färdig.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
  -Italiensk ordspråk
  %d bloggare gillar detta: