Loader

En trevlig kväll med grillat..

By : | 0 Comments | On : 11 september, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Recept, Roligheter

Mitt bidrag med citrus och salvia marinerad karre, serverat med en färsk tomatsalsa och fänkåls slaw

Igår var vi på en trevlig tillställning ett lite annorlunda grillparty, alla gästerna fick i uppgift att ta med sig en favorit köttbit av gris att lägga på grillen. Detta skulle bedömas av alla som var med och en familj skulle krönas till mästare, och som vinst låg det i potten en trevlig flaska Amarone vin samt äran att arrangera nästa grillpartaj. Det var roligt att se vad som man hade hittat på för roliga marinader och fyllningar, det var tre varianter på fläskfilé, en fläskytter file, spare ribs och karré. Det var fyllt och baconlindat det fanns långmarinader och korta marinader med ben och utan ben kladdigt samt okladdigt, med andra ord fanns det massor av roliga tips att hämta.

Som vinnare korades dom grillade spare ribsen som var först kokta och marinerade i BBQ sås innan dom lades på grillen, dom var perfekta och köttet lossnade lätt från benen och BBQ såsen var briljant. Det enda var kanske att det inte var min rätt, men jag är inte bitter utan det var rätt som vann.

Själv så valde jag att grilla karré som jag marinerat med citrus och salvia som sedan serverades med en färsk tomatsalsa och en fänkåls slaw. Mina recept presenterar jag här nedan, men tyvärr har jag inga andra nerskrivna. Men om någon som var med på kvällen, har möjlighet att skriva lite så tar jag gärna emot och lägger upp här.

Marinaden

Citron
Salvia
Kalv fond
Chilisauce
Chili
Vitlök
Vatten

Dela citronerna och pressa ut juicen och lägg i halvorna i marinaden, rör i resten av ingredienserna och lägg i köttet. Glöm inte att pensla under grillningen med marinaden.

Färsk tomatsalsa

– 5st Färska tomater
– 1pkt Salladslök
– 3st Paprika
– 1/2 Gurka
– 4klyftor Vitlök
– 2st Äpple
– 1st Chili
– 15ml Flytande honung
– 40ml Vittvinsvinäger
– 40ml Olivolja
– salt

Allt tärnat i likadana tärningar utom salladslöken som jag skivade, blandas med vinäger, honung, salt och oljan

Fänkåls slaw

– 2st Fänkål

– 3st Citroner

– salt

Skiva fänkålen riktigt fint, själv använder jag en mandolin. Pressa i citronen och salta, låt dra i minst några timmar men dag två är den bäst..

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: