Loader

#epicestonia 61

By : | 0 Comments | On : 3 augusti, 2015 | Category : Besök, Blogg, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar

Jag kan inte påstå att jag direkt tillhör skaran som brukar vinna när det gäller olika tävlingar, min tur ligger på andra saker i livet istället men ibland händer det som man inte tror ska hända.

Jag såg av en ren händelse en tävling med namnet #epicestonia där priserna var 97 olika episka paket att uppleva i Estland, mitt val att tävla om vart paket nummer 61 med Gastronomi i fokus och i detta fall en 5 rätters middag på en obebodd ö.

Ett diskret mail avslöjade mig som vinnare av #epicestonia nr 61 en resa över östersjön till trevliga Estland och ett härligt gastronomiskt äventyr, mailet höll nästan på att hamna i skräpkorgen men det var tydligen min tur att vinna denna gång.

Hela äventyret började på M/S Romantika som är en trevlig båt som gör överfarten till en skön avkoppling, att Restaurang Grill också kunde leverera en riktigt bra middag och en härlig frukost gjorde det inte ett dug sämre.

Om jag ska fokusera på den gastronomiska delen av resan så kan jag avslöja att Estland har ett fantastiskt modernt och spännande kök som imponerade enormt, man använder mycket närodlat ock lokala råvaror vilket jag har fått uppleva på två enormt häftiga, vällagade och riktigt goda luncher på restaurangerna Restoran Cru och Restoran Noa i Tallinn.

Höjdpunkten var dock det som mötte oss efter en timmes bilresa som övergick till en 45 minuters båtresa i en liten båt ut på öppet vatten mot lilla Rågön, där väntade en traktor med öppet släp som i ihärdigt regn tog oss en bit in på ön och en efter en liten promenad i urskogen var vi framme.

Här möttes vi av en rykande grill utanför en gammal ruin av ett hus helt utan dörrar och fönster men väl med ett nytt fint tak, innanför hittade vi några stiligt uppdukade bord varvat med levande ljus och blommor och i hörnet fanns ett mycket provisoriskt kök.

På denna nästan obebodda ö (4 personer bodde på den) med svensk koppling och massa spännande historia, tillagades och serverades en makalös 5 rätters middag med massor av inslag av det som fanns i naturen ute på ön och allt inramat av passande drycker.

Kvällen på ön var en riktig höjdpunkt och episkt på alla sätt med underbara människor som tog hand om oss på bästa sätt vi hade till och med turen att träffa svenska Erik med rötter på ön som kunde ge oss hela historien bakom Lilla Rågön.

Vi han även med en rejäl rundvandring i den gamla delen av Tallin där vår alldeles egen guide under två timmar berättade allt om den gamla Hansastaden, det är en stad som fått uppleva mycket genom tiderna och har en fantastisk historia.

På vägen hem var det M/S Victoria som stod för transporten en båt som är snarlik M/S Romantika och lika trevlig, här åt vi dock buffén som innehöll massor av trevliga rätter men jag är tyvärr ingen buffémänniska och för mig vart det för mycket skolmatsal och inte den bild som jag har av en trevlig middag.

Under vår vistelse i Estland så fick vi visserligen extra service av våra värdar Marleen och Sandra som tog hand om oss under våran vistelse i Tallin, men med värd eller inte så har Estland uppenbarligen väldigt mycket att erbjuda med härliga människor, upplevelser och mat som får gommen att sjunga.

Jag har fått med mig härliga minnen från det lilla landet med det stora hjärtat, massor av mersmak har jag med mig hem och ser fram emot mitt nästa besök i #epicestonia som jag rekommenderar alla att snarast testa själva.

Bjuder på lite bilder från #epicestonia 61

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: