Loader

En grönsakssymfoni hos en lokal grönsakshandlare

By : | 0 Comments | On : 4 juli, 2012 | Category : Besök, Hemma i köket, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar

Inspiration i sin skönaste form med en symfoni av färger, smaker och dofter som väntar på att mogna till att bli en idé..

Idag så har jag visserligen semester men jag passade på att ta mig till jobbets närmaste grönsakshandlare som vi använder för ett litet studiebesök, har inget med jobbet direkt att göra utan jag tycker att det är så skön inspiration att gå runt bland alla färger för att att lyssna, dofta och känna.

Att komma till Mälardalens frukt och grönt som ligger i det gamla industriområdet kopparlunden i Västerås är inget speciellt, och på håll så är det bilarna utanför som skvallrar att det är en grönsakshandlare som gömmer sig i den gamla industribyggnaden.

Jag smiter in i en av dom stora dörrarna som tar mig in på lagret där jag direkt slås av den härliga och typiska grönsakshandlar atmosfären, med dofterna som är en blandning av härliga söta frukter och jordig potatis som jag bara älskar samt ljudet av febrilt hämtande av alla olika grönsaker och frukter som ska packas till kunder.

Johan som är ägare av Mälardalens frukt och grönt passar telefonen när jag tittar in på kontoret vilket jag inte har något emot, det ger mig möjligheten att själv speja runt och utforska bland färggranna grönsaker och frukter. Alla mina sinnen börjar direkt tänka ut läckra kombinationer av olika läckerheter där jag går runt i dom olika kylrummen, känner att redan så har jag kvällen recept klart som nog kommer att innehålla en hel del grönt.

När Johan får en liten stund över passar vi på att titta på hans sortiment som är stort och innehåller allt mellan himmel och bord, det krävs att de har lite av varje för att kunna vara en lite allt i allo åt många av de kök som man levererar till stora som små.

Personligen så tycker jag att det är tryggt med lokala grönsakshandlare som man kan diskutera med direkt och föra en dialog som kan säkerställa bästa möjliga frukt och grönt leveranserna, med en lokal leverantör kan man lättare titta på lokala alternativ när det är säsong och man vet att det är kunniga människor som packar våra läckerheter till oss.

Sveaköket har två fantastiska lokala leverantörer av frukt och grönt som levererar lite olika saker till oss och Mälardalens är den ena som delar på fruktupphandlingen och potatisen, Upplands trädgårdprodukter är den andra som jag tidigare besökt och skrivit om i bloggen.

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: