Loader

Ett besök på en avdelning i Uppsala

By : | 0 Comments | On : 6 september, 2011 | Category : Besök, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Roligheter, Utveckling

En sån här vagn värmer maten till patienterna.

Idag så åkte jag och våran dietist mot Uppsala för ett besök på en av avdelningarna som vi levererar maten till, ett besök som jag såg fram mot med stor intresse. Det är ju alltid trevligt att få komma ut på en avdelning för att se och höra hur patienter och personal upplever oss, förhoppningsvis så får vi både ris och ros.

Besöket ut till Ulleråker där det finns ett antal avdelningar tillhörande akademiska sjukhuset, gjorde vi lagom till att lunchen skulle serveras för att få en direkt feedback av maten. Idag serverades våra hemmagjorda pepparbiffar och gratinerad falukorv, det var även med vegetarisk mat och man hade valt både potatis, potatismos och ris till. Så det fanns alla möjligheter att få kommentarer om flera olika rätter, men jag såg mest fram mot att höra hur man upplevde våra hemmagjorda pannbiffar.

Innan maten serverades så han vi med att prata med en av dom kostansvariga för att kolla hur det fungerade med leveranser och beställningar, det fungerade bra i det stora och man var nöjd med leveranser och maten.

Patienterna tyckte det var trevligt med vårat besök och vi fick några spännande diskussioner, även här var det väldigt positivt och man tyckte att maten överlag var mycket bra. Våra pepparbiffar fick tummarna upp och man var väldigt nöjda med smak och konsistens, själv noterade jag att råkosten inte såg så trevlig ut så det ska jag titta vidare på.

Patienterna äter i en matsal och man får bestämma själv vilken av dom olika rätterna man vill ha, maten värms på avdelningen i en vagn som kommer från mottagningsköket i Uppsala. Maten var varm och det doftade gott när dörrarna på vagnen öppnades, det såg gott och trevligt ut på tallrikarna och jag kunde känna mig stolt över att vara köksmästare.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
  -Alfred Hitchkock
  %d bloggare gillar detta: