Ett glas rött med fläskhals..

Läcker marmorerad, kommer att bli guld på grillen..
Idag blev det svensk fläskkarré, hoppas att den kommer från någon av gårdarna i närheten också. Personligen tycker jag att karrén lämpar sig väldigt bra till grillning då den är marmorerad med en hel del fett, vilket gör köttet saftigare och smakrikare. Marinaden idag vart en specialare utan soya, för jag ville ha en ljus marinad. Det bidde en enkel historia med äppelcidervinäger, vatten, liten gnutta olja och kryddat med salt, peppar, vitlök, paprika samt salvia. Till detta serverar vi idag bakade potatishalvor, vanlig bakpotatis som körs i ugnen med lite olja och salt sedan får lite goa grönsaker ligga på grillen med köttet. I kylen har jag kvar vitlöksmör och den sötstarka BBQsåsen, dom passar utmärkt till köttet idag. Enkelt och nästan inget jobb alls, det är ju väldigt passande som en skön sommarkväll.
Lite extra vetande om karrén är att den kommer från halsen på grisen och i Skåne kallas den helt enkelt för fläskhals.. varför krångla till saker i onödan…