Loader

Falukorv möter medelhavet i Cross Cooking

By : | 0 Comments | On : 7 december, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Läckert med fetaosten och apelsin som bryter fint mot falukorven.

Jag gillar Cross Cooking när man blandar olika matkulturer och gör en rätt, idag så vart det den svenska falukorven och morötter som fick samsas med smakerna från medelhavet. Man får inte vara rädd att testa lite nya varianter på alla spännande råvaror som finns runt om i världen, den som inte testar får inget veta om dom fantastiska smakerna som man kanske missar.

Falukorv möter medelhavet 

– 1pkt Pasta
– 1st Falukorvsring i strimlor
– 1st Röd lök i klyftor
– 2st Morötter skalade och slantade
– 2st Röda paprikor i bitar
– 1st Apelsin i tärningar
– 125g Fetaost
– Salvia
– Svart peppar
– Olivolja

1. Stek falukorven i olja först och när den börjar få färg stek med lök och morötter. Koka gärna pastan nu enligt paketet.
2. När allt i pannan fått färg, lägg i paprikan och stek med lite.
3. Ta bort pannan från värmen, blanda i apelsin och  smula i fetaosten krydda med svartpeppar samt salvia vänd försiktigt och servera.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: