Loader

Falukorv möter Mexiko med ljummen syrlig couscoussallad

By : | 0 Comments | On : 18 oktober, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Privata inlägg, Recept

Het och lite syrlig på en gång, långt ifrån den falukorv man är van vid..

Idag så har jag fått hjälp av min dotter i köket jag agerade arbetsledare, medan hon gör resten och det är som hon säger ”idag har jag gjort maten”. Det är trevlig med barnen i köket tycker jag, ännu roligare är det när det som idag finns gott om tid så dom verkligen får göra allt. Idag så har hon gjort en falukorv med lite mexikanska influenser, till det så serverar vi en couscous sallad med lite citron touch.

Falukorv möter Mexiko

– 900gr Falukorv
– 1brk Salsa styrka efter smak
– 1,5dl Yoghurt
– 1.5dl Creme Fraiche
– 1dl Riven ost

1. Skiva falukorven och lägg den i en ugnsform
2. Blanda resten även osten och slå det på korven
3. Ställ i ugnen på 200grader i 20minuter, ta ut och servera

ljummen syrlig couscoussallad

– 3dl Couscous enligt förpackning
– 1/2huvud Isbergssallad strimlad
– 2st Tomater tärnade
– 2st Paprikor
– 10ml Citronjuice
– 15ml Olivolja
– 5ml Hallonvinäger
– Salt

1. Förbered Couscousen, men håll den ljummen
2. Blanda salladen med grönsakerna och häll i olja, citron, vinäger och salt.
3. Precis innan servering blandar du i couscous, så att den blir ljummen…

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: