Färsfylld cannellioni med vin och basilikadoftande tomatsås

Den lite syrliga tomatsåsen passar fin till våra egna pastarör.
Dagens middag har jag haft i huvudet sedan lördagens köp av färska pastaplattor inte för att göra lassagne utan för att göra cannelloni, som är namnet på tjocka rör av pastadeg och på den maträtt som jag tänker laga. Jag tänker göra rören av pastaplattor och fylla dom med en härlig köttfärs, sedan för att gratinera dom i ugnen med en vindoftande tomatsås.
Vin och basilikadoftande tomatsås
– 500gr Krossade tomater
– 1st liten gul lök
– 5st Färska tomater i mindre tärningar
– 30ml Tomatpuré
– 15ml Muskavado socker
– 2dl Vitt vin
– 2st Grönsaksbuljongtärningar
– Basilika
– Salt & svartpeppar
1. Fräs färska tomater med löken. när löken mjuknat fräs med tomatpurén.
2. Häll på krossad tomat, buljong tärningar, vin, socker, basilika och kryddor.
3. Låt det koka ihop under ganska häftig värme, tills det ska på cannellionin om det blir för tjock späd med vatten.
4. Smaka av innan det är klart.
Färsfylld cannellioni
– 15st Färska pastaplattor vill man göra själv hittar man receptet här
– 500gr Nötfärs
– 2st Gula lökar fint hackade
– 1st Vitlök solo pressad
– 20ml Köttfond
– Svartpeppar
– Salt
1. Fräs löken i varm panna lägg i färsen och stek den klar.
2. Häll i fonden och krydda med salt och peppar
3 Smaka av och låt svalna lite
4. Lägg en sträng färs i pastaplattan och rulla ihop.
5. Lägg cannellionin med skarven neråt i en plåt.
Färsfylld cannellioni med vin och basilikadoftande tomatsås
– Parmesan riven
1. Se till att ha börjat med tomatsåsen så den får puttra länge.
2. Häll tomatsåsen på varje cannellioni i plåten och strö parmesan ovanpå
3. Ställ dom i ugnen på 200° i ca 20 minuter eller tills dom fått fin färg.
4. Nu har cannellionoin dragit åt sig mycket av såsen och är läckert saftiga.
5. Lägg upp på ett fat och servera med lite grönt till.