Fläskfilé i gräddig vinsås med vitlök och örter

Glömde duka med sked till den härliga såsen..
Igår var det nyårsafton som vi firade hos bekanta, hemma var det dock lite ungdomar som firade själva. Efter en snabb besiktning av kylskåpet i jakt efter lite rester till middagen hittade jag en fläskfilé, som var stekt och som jag tog hand om inför kvällens middag. Det bidde en liten festmåltid såhär på söndagen där jag valde att servera pasta till, men där jag lika gärna kunnat servera ris, potatis eller något annat gott till.
Fläskfilé i gräddig vinsås med vitlök och örter
– 1st Fläskfilé (Helstekt 175° i ca 25 minuter, tills den mår ca 80°) Skivad i skivor
– 1st Gul lök i klyftor
– 2dl Grädde
– 1,5dl Vittvin
– 30ml Färskost med vitlök och örter
– 15ml Kalvfond
– Svart peppar
– Salt
1. Börja med att stek löken hastigt i pannan, slå på vinet och koka upp.
2. Häll på Fond och grädde, låt koka ihop i ca 4 minuter.
3. Smält i färskosten och smaksätt med svart peppar och salt.
4. Lägg i fläskfilen och låt den bli varm i såsen, smaka av och servera med något grönt på toppen..