Loader

Från rester till en kulinarisk resa..

By : | 0 Comments | On : 19 mars, 2012 | Category : Fågel, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Snabbmat, Tankar

Tre dagars rester sammanfogade till en ny läcker pastarätt...

Vad hittar du på med dina rester efter när alla är mätta och det dukas av? är du en sådan som låter dom bli en helt ny kulinarisk upplevelse dagarna efter. Eller värmer du upp den så som du åt den sist under några dagar, kanske så får du någon ny matlåda till samlingen i frysen. Alla alternativ är ju faktiskt bra det viktigaste är ju att dom äts upp, det är otroligt resursslöseri när maten hamnar i komposten eller ännu värre slängs i soporna.

Hemma hos mig använder vi två varianter antingen så blir det en trevlig matlåda om det finns kvar av alla komponenter, är det inte kvar av allt så hamnar det i kylskåpet i väntan på att bli en kulinarisk resa.

Idag vart det dags att resa lite på den kulinariska vägen, en läcker pasta med resterna från kycklingen och grönsakerna igår och såsen från i fredags samt en skvätt tomatsås från lördagen. Pastan kokades samtidigt som lite ny fräsch blomkål frästes i en panna för att sedan blandas med resterna, allt fick ett rejält uppkok så att det vart ordentligt varmt pasta i botten sedan såsen på toppen. Lite läckert grön ruccola på toppen och lite snyggt hyvlad parmesan ett par varv med svart peppar kvarnen, voila inte ett spår av rester längre utan en helt ny spännande pasta att äta till middag..

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
  -George Bernard Shaw
  %d bloggare gillar detta: