Loader

Från Spanien till Storbritannien på en minut

By : | 0 Comments | On : 13 maj, 2012 | Category : Besök, Hur funkar det?, Matlagning, Roligheter, Tankar, Utveckling

Fantastisk utsikt från lägenheten som vi fått låna, här skulle jag kunnat njuta längre..

En ny solig dag som gryr och en härlig frukost i den sköna solen med strålande utsikt, känns riktigt lyxigt att få vakna till denna underbara miljö och få äta sin frukost i lugn och ro. Det är dags att titta närmare på Gibraltar som jag inte har så stor koll på egentligen, att det är brittiskt har jag lärt mig någon gång men inte så mycket mer.

Nu hittade jag utan problem och jag börjar känna mig som en infödd spanjor på dom små vägarna, och väl vid Gibraltar så får man stå i en längre kö medan alla ska vissa sina pass innan man får åka in till Storbritannien. Efter passkontrollen så är det raka vägen ut på landningsbanan till flygplatsen som går tvärs över vägen, väl över så slås man direkt av att spanskan är bytt till engelska på alla skyltar men till min glädje så är det högertrafik. Jag följer en skylt med en fyr på i tron att den ska leda oss till yttersta spetsen på halvön, vägarna är löjligt små och det är med tungan rätt i mun som man styr mellan bilar och husväggar. Det börjar gå uppåt och en smal tunnel framför oss ser rejält spännande ut, jag hoppas bara att det inte kommer ett möte nu. Jag slipper möten och det visar sig att det var rätt tänkt och vi kommer ut till point Europa med utsikt över till Afrika, en vidunderlig vacker utsikt över sundet mellan Europa och Afrika tillsammans med en strålande sol som gör det väldigt vackert.

Färden tillbaka till Gibraltar Town som är den enda staden gick på andra sidan av berget, här han vi med att se den några av dom berömda och enda aporna som finn i Europa. Gibraltar Town är en härlig stad som är byggd ihop med det fort som en gång legat där, överallt ser man delar av den gamla försvars anläggningen. Efter att ha haft turen att se en liten vaktparad samt det Kungliga regementet i Gibraltar marschera förbi med musiker och en stor kanon i släptåg, så var det dags att hitta någonstans att äta för att få lite ny härlig energi.

Precis som en pubbig fish & Chips ska vara med hårt fritterad fisk och pommes, till den serverades en remouladesås och grönsaker.

Det är gott om små och stora pubar och det är onekligen en Engelsk stad, vi väljer en pub som är beläget i en av dom 200åriga kasernerna och heter Lord Nelson.  Här vart det kanske lite fel i att utforska den spanska maten, men jag har svårt att vara i England utan att inte äta en ”Äkta” Fish & Chips. Sagt och gjort sittandes på vår Spanien resa i Storbritannien vid medelhavet ätande denna nationalrätt på ett soligt torg, kanske konstigt men på något underligt sätt kändes det så rätt.

Efter denna utflykt är vi åter i Spanien och styr hemåt igen, det är dags att ordna lite presenter och kolla in shoppingen i Puerto Banús. Tanken var sedan att vi skulle tas oss upp till en liten mysig by 20 minuter från oss, där skulle vi äta middag på en härlig lite pärla till restaurang. Tyvärr så tog Gibraltar och shopping lite lång tid, utan vi fick ändra planerna för att orka med att komma upp till flyget dagen efter.

Läckert i solen med vår utsikt från balkongen på lägenheten

En repris på första kvällens jakt på läckerheter i affären fick den bli men med en flaska god cava till istället och färska jordgubbar, sedan städning av lägenheten och se till att komma i säng för att redan klockan 4 vända tillbaka mot Sverige och åka till flygplatsen.

Konstaterar att man i Spanien kan hitta många läckerheter att njuta av som solmogna grönsaker, frukter, charkuterier, fisk och skaldjur, men det är tydligt hur medelhavs kosten som vi pratar så mycket om här hemma försvinner från medelhavet. Jag konstaterar att väldigt mycket i butikerna är sött och inte alls så hälsosamt som man skulle vilja, man får leta för att hitta genuin medelhavs kost även i den välsorterade affären..

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
  -HC Andersen
  %d bloggare gillar detta: