Loader

Från svensk grill till Italiensk husman!!

By : | 0 Comments | On : 17 juli, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

En läcker piccata med len tomat och paprikasås

Jag var idag fast besluten om att jag skulle grilla benfria kotletter, började plocka fram samtidigt som jag funderade på såsen. När plötsligt mina smaklökar gör ett tvärt kast och det var inte grill som gällde längre, jag kände plötsligt dom italienska dofterna och planen vart något helt annat. Sakta växte bilden fram av en helt ny plan, nu var det piccata som skulle växa fram till middag i vårat kök. Piccata är en fläskkotlett utan ben som man bankar ut lite och panerar med vetemjöl kryddat med salt och vitpeppar, sedan så lägger man köttet i en blandning av ägg, riven ost, svartpeppar och här har jag även i oregano för att sedan steka dom i en stekpanna med rikligt med fett. Till detta underverk serverade jag en tomat och paprikasås som jag gjorde mycket enkelt genom att koka ihop färska tomater och paprika i vatten, buljong, lite vinäger, salt och peppar. När tomat och paprika är riktigt kokta så körde jag såsen slät med en stavmixer, slog på liten skvätt grädde och rede av med maizena voila enkelt och gott (tips låt det koka länge). Servera gärna ris till, jag valde ett rå ris som är lite kraftigare i smaken.

Roligt om namnet Piccata är att det är feminin form av det italienska piccato som kommer från franska piqué som betyder späcka. Ofta så förknippas piccata med ”piccata milanese” då rätten ursprungligen härstammar från Milano

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: