Loader

Idag var fredagskvällen en riktig VARDA!

By : | 0 Comments | On : 14 april, 2012 | Category : Besök, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter

Igår så passade jag på att besöka en annan av Västerås bättre restauranger, är lite osäker på hur länge den har varit där men den har hållit en imponerande klass från början och det är ett tag. Restaurang Varda är en trevlig samlingspunkt för många både för att starta kvällen och tillbringa hela kvällen, vi var dock på plats för att äta middag men fick tillbringa en stund i baren och njuta av ett glas vin medan vi väntade på vårt bord.

I baren fick vi hjälp att hitta ett trevligt rött vin som även skulle passa till en köttbit senare, väl till bords och vi fått menyn så gick valet av mat rätt fort att bestämma eftersom vinet fick styra lite. En komplett meny med en läcker skaldjurssoppa, rejäl köttbit och hjortron, gjorde valet enkelt för kvällen vilket var skönt när hunger satt igång – det blev Vardas klassiska meny.

Rykande soppa fylls på vid bordet..

Maten dök upp fort och två tallrikar med handskalade räkor, sjökorall och creme fraiche ställdes fram på bordet framför oss, en kanna med rykande het skaldjurssoppa kom samtidigt och som förgyllde tallriken på plats vid bordet. En soppa ska serveras riktigt rykande varm precis som den gjordes här, soppan var riktigt läcker och smaken av egen fond i grunden går inte att missta ett litet mästerverk i sin enkelhet.

Av dom tre rätterna i menyn så var nog varmrätten den som jag minns minsta av, men precis som menyn sa så var varmrätten verkligen klassisk i alla bemärkelser med oxfilé, svamp i en krämig sås, bearnaisesås och en rödvinssås, på tallriken låg några klyftor Idaho potatis och inga grönsaker. Personligen så saknade jag tyvärr någon form av grönsaker som lyst upp allt, det kanske är en yrkesskada från alla näringsberäkningar och jobb med tallriksmodeller som jag jobbar med numera. Men jag imponeras alltid när köken fixar till köttet precis så som man vill ha det, och min oxfilé var grym där den var precis så röd som jag vill ha den i mitten och min önskan om en rejäl köttbit vart uppfylld.

Även om vi redan i baren bestämt oss för en köttbit så var det nog desserten som gjorde valet enkelt när vi bestämde meny, för en klassiker som varma hjortron med vaniljglass är svår att motstå. Till desserten vart vi även rekommenderade en söt dryck som jag inte kommer ihåg vad det var, men som passade utmärkt till hjortronen och gav oss en perfekt avrundning på middagen med lite kaffe efter.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
  -Alfred Hitchkock
  %d bloggare gillar detta: