Loader

Ojdå är det redan 2012…

By : | 0 Comments | On : 9 januari, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Roligheter, Tankar, Utveckling

Med så många gäster som vi serverar så blir det en hel del disk, även här är det viktigt att vi jobbar med kvalitet och utveckling.

Då var det slut på helgerna och vi har avverkat både julen och nyåret inte för att det är något som märks här mer än att det blir lite annan mat och lite lugnare, för här i köket så är det alltid folk som jobbar på dagarna oavsett om det varit jul eller nyår så finns dom här för våra patienter 365 dagar om året.

Men på pappret märker vi att det hänt något för nu skriver vi nu 2012 istället, då  slås jag av hur fort året gott och när man tittar i bakspegeln ser man allt som hänt. Jag tycker att det är viktigt att stanna upp för att reflektera över året som gått, om jag tittar tillbaka på Sveaköket så har vi utvecklat en hel del i verksamheten både vad det gäller våran matlagning där vi tittat på råvaror, recept och flöden men hela kedjan i köket har det jobbats på.

Mer är det på gång och under 2012 kommer vi bli ännu bättre, just nu så ligger prioarbetet på att få klar vår nya dessertmeny med våra egna desserter gjorda i köket. Efter det så ska vi gå igenom barnkoster och specialkoster för att bli bättre även på dom, samtidigt så jobbar våran dietist på att göra klart kostpärmens alla delar helt.

I köket så fortsätter vi jobba mycket med att göra alla delaktiga i kvalitetsarbetet och sätta stort focus på patienten som är våran gäst, nu ser jag fram mot att se vad vårt nya år har för roligt för oss att jobba med och se våran utveckling fortsätta med alla fantastiska människor i verksamheten.

Jag tänker på ett ordspråk ”Den som lever med planer för framtiden håller sig ung”, vilket även passar in på alla verksamheter för vi måste hela tiden planera för framtiden för att utvecklas. Det finns mängder av gånger där man där man glömt bort framtiden och stannat i nuet. Ta som exempel skivbolags direktören på Decca som sa till Beatles ”Ni kommer aldrig att lyckas – fyrmanna-band är ute. Åk hem till Liverpool”, eller ta ordförande för IBM som sa ”Jag tror att det finns en världsmarknad för kanske 5 datorer” och som sista tar vi VD:en, ordförande och skapare av Digital Equipment Corporation som 1977 sa  ”det finns ingen anledning att någon skulle vilja ha en dator i sitt hem”. Så nog är det viktigt att man tittar på framtiden också och följer med i utvecklingen, för annars så är det lätt att man missar något och blir efter och slutar utvecklas.

Nu så önskar jag alla en god fortsättning på det nya året..

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
  -Laurence Olivier
  %d bloggare gillar detta: