Loader

Ganska snabb middag på grillen..

By : | 0 Comments | On : 23 juli, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Salvia rostad färsk potatis

Idag har vi haft trevligt släktkalas för äldsta sonen, vilket gör att så där jätte mycket tid för matlagning inte finns till kvällen. Inspirationen för några större projekt finns inte, men det är lördagskväll så lite festligare vill man ha det.  Så jag ser till att göra det så enkelt som möjligt för mig, det blev en kolgrillad kycklingfilé med salvia rostad färskpotatis grillade grönsaker och en avacadokräm med fetaost . Tiden och jobbet för att göra detta är ca en timme inkl. grillningen och alla förberedelser, då hann jag även med att ta några klunkar vin och njuta av solen. Kycklingen gör jag inget konstigt med lägger den i en marinad som jag även kan pensla på under grillningen, tvättar färsk potatisen med skalet på sedan delar jag den i lite mindre bitar. Lägger den på en plåt med lite olja, salt och peppar, ställer in den i ugnen på 225g efter ca 15 minuter så lägger jag finhackad salvia på och blandar lite. Efter ca ytterligare 15 minuter är potatisen klar, jag brukar bara stänga ugnen och öppna ugnsluckan för att sänka värmen lite för att sedan stänga och låta potatisen stå kvar till servering. Avacado krämen gör jag genom att mosa avacado med lika mycket yoghurt som avacado, blandar i lite citronjuice, salt och peppar, när det är klart så blandar jag i smulad feta och rör runt lite och smakar av krämen. Den får gärna stå och vila lite innan servering, i övrigt så lagas kyckling och grönsaker på grillen. Kom ihåg att grilla gärna grönsakerna hela och dela dom efteråt, jag grillade paprika, tomat och gul lök som jag delade efteråt och blandade ihop med salt och olivolja.  Det vart snyggt att lägga den grillade kycklingen i botten på ett finare fat och slå grönsaksröran ovanpå, som jag tidigare sagt så är ögonfröjden också viktig.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
  -Robert Lynd
  %d bloggare gillar detta: