Glöden var kanon och flanken vart som en dröm..

En ny favorit på grillen
Det vart en riktigt lyckad ledarträff igår där jag skulle fixa maten, vi hann med både lite plannering för säsongen, femkamp där jag förövrigt var med i det vinnande laget, god mat och trevliga diskussioner. Ni som läste förra inlägget i bloggen vet vad jag skulle bjuda på, ni som inte gjorde det får snart veta. När jag serverar mat hemma så brukar jag antingen se till att det inte krävs någon direkt handpåläggning när gästerna är på plats, annars ska vi laga maten tillsammans. Personligen tycker jag det är tråkigt när värden försvinner in i köket hela tiden, det bara för att serva sina gäster när gästerna faktiskt kommit för att umgås med värden. Så min meny igår var i av den första varianten, det mesta var klart när gästerna kom. Kvar var bara grillningen som vi alla kunde samlas runt, och jag fick vara med hela kvällen tillsammans med gästerna.
Här kommer hela menyn med lite beskrivning på dom olika tillbehören, kom ihåg att smaka av själv hela tiden och anpassa efter just din smak. Denna meny tar bara någon timme att få klar, och går bra att göra dagen innan då det ger smakerna chans att utvecklas mer. Ett litet tips är att man inte behöver överarbeta med garneringar för det är mycket fina färger i dom olika tillbehören, se bara till att lägga upp det i snygga skålar/fat och snygga till kanterna.
Mangosalsa med färsk tomat och salladslök
Jag använde mig av 2 mango och 4 tomater som allt tärnas i små jämna tärningar, sedan skivar jag 5 salladslökar tunt och avslutar med en halv finhackad chili allt blandas och kryddas med 3msk äppelcider vinäger, 2msk olivolja, salt och svartpeppar.
Guacamole
Den här har jag beskrivit tidigare på bloggen, men en repris är väl alltid ok när den är bra. Guacamolen är enkel att göra i en mixer där du lägger köttet av 3 avacados, 1 liten gul lök, vitlök efter smak, 2 tomater, saften från 1 citron, en halv röd chili (kan tas bort om man vill ha en mer barnvänlig guacamole) och salt, kör sedan allt tills du får en kräm. Jag brukar även blanda i lite yoghurt, för att få den lite rundare i smaken.
Potatissallad med ruccola och mozarella
Kall kokt färskpotatis med skal tärnas i oregelbudna bitar, tomat delas i lite större bitar, ruccola blandas i, mozarellan tärnas lite mindre, och jag hade syltad rödlök hemma som jag blandade i men det går bra med syltlök om man vill. Allt blandas och kryddas med salt, svart peppar och olivolja
Flanksteken
Använd din favorit marinad gärna en lite kryddigare som ger köttet mycket smak, för du ska grilla flanksteken hel och skiva den tunt för servering. Flankstek kan vara svår att få tag på, men hos en riktig chark kan du hitta den.
Paprika
Jag gillar den lite skarpare smaken som blir av grön paprika när man grillar den, kom ihåg att den ska bara tas ur och läggas hel på grillen och skiva den samtidigt med köttet när allt är klart.