Gorgonzoladoftande pastapanna med färg och krisp

En helt vegetarisk pastarätt där man inte saknar varken kött eller fisk..
I kylen ligger den en bit gorgonzola som jag känner att det är dags att göra något gott av, tillsammans med lite färgglada och goda grönsaker så bestämmer jag mig för att det får bli en trevlig pastapanna. Grönsakerna fräser jag på råa i en panna eftersom jag tycker om när dom blir lite krispiga när man råsteker, sedan så blandar jag dom läckra grönsakerna med pastan där jag smält i gorgonzolan… Enkelt och gott helt enkelt
Gorgonzola doftande pastapanna med färg och krisp
– 1pkt Pasta
– 2st Morötter skalade och slantade
– 1st Broccoli gjord i små buketter
– 200gram Champinjoner i bitar
– 1st Rödlök i klyftor
– 100gram Gorgonzola
– Olivolja
– Rapsolja
– Salt
– Svart peppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
2. Stek morötterna i rapsolja tills dom får lite färg,
3. Lägg i löken och broccoli för att steka lite
4. Avsluta med att lägga i champinjonerna, salta samt peppra och stek tills allt fått färg och mjuknat men med tuggmotstånd
5. Häll av vattnet på pastan salta och häll på olivolja, lägg i gorgonzolan och låt den smälta i den varma pastan.
6. Blanda pasta och grönsaker, smaka av och servera..
posted by milla on 4 april, 2012
Ser riktigt gott ut.
posted by Patric on 5 april, 2012
Tackar 🙂