Grädd och vinkokt torskfilé med grönsaksfräst quinoa

En smarrig rätt med torsk och som passar bra till en trevlig middag, quinoan är vi lite dåliga på att använda så testa gärna.
Jag är tyvärr lite dålig på att göra fisk, eller kanske inte att göra utan mera att servera det hemma. Men idag så får det bli en lite trevlig lördags rätt med torsk, den här är med quinoa som är en ört egentligen men som rätt gjord är ett trevligt tillbehör. Receptet är inspirerat från ett speciellt håll, inspiration är alltid spännande och viktigt för mig..
Mer fakta om Quinoan att skryta med vid matbordet, den är en ört som härstammar från Sydamerika. Den är släkt med spenat och rödbeta och finns i många olika färger och storlekar. Quinoa har ett högt näringsvärde med mycket bra proteiner, nyttiga fettsyror, mineraler och vitaminer. Quinoa innehåller mest protein av alla fröer.
Vinkokt torskfilé
– 800gr Torskfilé
– 3dl grädde
– 1,5 dl Vitt vin
– 15ml Tomatpuré
– babyspenat
– Knivspets Sambal olek
– Salt
– Vitpeppar
1. Salta och peppra torsken lägg den i bitar i en ugnsform.
2. Blanda grädde, vin, sambal olek och tomatpuré och häll den över fisken.
3. Placera allt i ugn på 200 grader i ca 18 minuter.
4. Ta ut fisken och häll såsen i en kastrull och koka upp och smaka av
5. Strö babyspenaten över fisken och häll skyn över allt.
6. Klart för servering
Grönsaksfräst quinoa
– 4dl Quioa kokt i rgrönsaksbuljong enligt anvisningarna (jag använde 3st tärningar)
– 2st morötter slantade
– 3 st schalottenlök i strimlor
– 3st Vitlöksklyftor
– 150gr champinjoner i bitar
– 1st paprika röd i bitar
– 100gr sockerärtor i bitar
1. Fräs först löken och morötterna i olivolja till dom blir mjukare.
2. Lägg i champinjonerna och fräs, sedan i med paprikan och sist sockerärtorna.
3. Salta grönsakerna lite och blanda sedan i Quinoa
4. Vänd försiktigt allt och servera
posted by Ajan gerdt on 12 november, 2015
Detta är bland det godaste vi ätit
Har en vuxen son som kommer på besök ibland och då brukar han bestämma matsedeln och detta är en favorit
posted by Patric on 12 november, 2015
Hej! Tack så mycket för den positiva kommentaren, det är roligt att höra när mina recept inspirerar.