Loader

Grattinerad chevre på toast med honungsfikon

By : | 0 Comments | On : 11 februari, 2012 | Category : Fest, Förrätt, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Grymt gott och enkelt att göra, har du gäster gör du fikonen innan så går det fortare när det är dags..

En mycket enkel och läcker förätt eller litet tilltugg, tror att det var mat Tina som jag såg göra den för några år sedan. Då resulterade det i att jag fick till affären strax innan stängning, för att köpa alla ingredienser för att kunna stilla suget som vart..

Grattinerad chevre på toast med honungsfikon

– 200gram Chevre ost skivad
– 6st skivor toast bröd
– 6st Fikon, ta av toppen och klyfta
– 20gram Smör
– 15ml flyttade honung
– Salt
– Salladsmix

1. Sätt ugnen på grill 250grader… Smält smöret i en panna, lägg i fikonen och låt dom bli mjuka i smöret.
2. Salta och häll i honungen som får smälta ihop med fikonen
3. Ta av från värmen.
4. Rosta bröden i en panna och skär bort kanterna
5. Lägg bröden på en ugnsplåt lägg fikonen på bröden.
6. Lägg chevreosten på toppen och ställ i ugn under grillen
7. Låt stå i ca 8minuter eller tills chevren fått fin färg
8. Ta ut och lägg toasten på en salladsbädd på tallriken….servera

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
    -Italiensk ordspråk
    %d bloggare gillar detta: