Loader

Grillad biff med vitlök och rödvinssås samt ugnsrostade grönsaker

By : | 2 Comments | On : 11 mars, 2012 | Category : Fest, Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

En grillad biff enkelt kryddad med salt och peppar, ibland så är det allt som behövs för att göra underverk.

Idag så fanns det mer tid till middagen så det fick bli en trevligare söndagsmiddag, en god bit biff med trevliga tillbehör och en ljuvlig sås. Som vanligt så börjar jag med såsen som får puttra länge och väl för att få rejäl smak, sedan gjorde jag grönsakerna för att få in dom i ugnen om gosa.

Vitlök och rödvinssås

– 2st Tomater grov hackade
– 1st Gul lök grovhackade
– 1st Morötter grova bitar
– 5klyftor Vitlök pressade
– 3dl Grädde
– 1,5dl Rött vin
– 20ml Köttfond
– 15ml Tomatpuré
– Olja

1. Fräs samtliga grönsaker i olja tills dom fått färg och mjuknat.
2. Slå på vin, grädde, tomatpuré och fond, rör om ordentligt.
3. Koka upp för att sedan dra ner värmen lite och låt det puttra under tiden som du fortsätter med resten av matlagningen.
4. När det börjar bli dags att äta silar man ur såsen som ska ha en bra konsistens nu, är den för tjock späd med lite vatten.
5. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av såsen.. servera

Ugnsrostade grönsaker

– 800gram Potatis i cm stora bitar
– 300gram Morötter i samma storlek som potatisen
– 300gram Blomkål i buketter i samma storlek som potatisen
– 2st Gula lökar i klyftor
– Olja
– Salt

1. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda försiktigt med lite olja
2. Ställ i varm ugn på 220° i ca 35 minuter, grönsakerna ska få färg och bli mjuka.
3. När dom är klara salta och vänd försiktigt.. Servera

Grillad biff

– 6st Skivor Biff i storlek som passar er.
– 6st Tomathalvor
– Salt
– Peppar
– Olja

1. Salta & peppra precis innan dom läggs på grillen
2. Hur vill du ha den? använd termometer och gå efter dessa inner temperaturer

  • 55°C = blodig.
  • 60°C = rosa-röd.
  • 65-70°C = medium.
  • 70-75°C = välstekt.

3. Låt vila i ca 10 min efter tillagning.
4. Doppa tomat halvorna i olja med lite salt och peppar för att lägga på grillen, grilla på bägge sidorna.
4. Servera biffen tillsammans med alla tillbehör

Print Friendly, PDF & Email

    Comments (2)

    1. posted by Peter Wickberg on 27 september, 2012

      kanonrecept

        Svara
      • posted by Patric on 27 september, 2012

        Tackar 🙂

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
    -Richard Kline
    %d bloggare gillar detta: