Loader

Grillad entrecote med krämig chèvre sås, quinoa och randiga grönsaker

By : | 0 Comments | On : 22 oktober, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Den härliga entrecoten i centrum, såsen bara lite ringlad runt finns mer i en kanna bredvid

Äntligen kom den efterlängtade fredagen och dags för helg, det ska firas med en trevligare fredagsmiddag. Som vanligt är man inte så jätte sugen på att laga mat, så här kommer ett hett tips på en lite lyxigare fredagsmiddag. Som inte tar hela kvällen att göra, utan som du gör klart i ett naffs…

Quinoa

– koka enligt anvisning med grönsaksbuljong till så många som ni är

Entrecote

– Hitta entrecote skivad som passar er

1 Grillas så som ni vill ha det med bara salt och vitpeppar
2. När färdigt lägg upp köttet på hushållspapper och låt vila i någon minut.

Grillade grönsaker

– Salladslök
– Rödpaprika
– Koktailtomater

1. Grilla dom med lite fina med mönster, salta bara lite

Krämig chevre sås

–  3dl Cremefraiche
– 3klyftor Vitlök hackad
– 100gr Chevre ost
– 10ml Honung
– Salt & peppar

1. Fräs vitlöken så att den får lite färg,
2. Slå på cremefraiche, och koka upp.
3. Lägg i honung och chevre och låt osten smälta, koka inte något mer för då blir det gryningt
4. Smaka av med salt och peppar

Lägg upp snyggt på en tallrik, jag använde även lite machesallad som färg.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: