Grillad kotlett med rostad potatis, balsamicosås och parmesan gratinerad tomat

Med en grillpanna kan man få till grillningen inomhus också, men kom ihåg att pannan måste vara riktigt varm..
Idag så har några i familjen sportat lite extra, själv har jag tillbringat större delen av dagen i en ishall. Kött låg högt upp på önskelistan och gärna lite festligare, så en tur till affären och fantasin satte menyn utefter önskemålen. Vi hittade en fin svensk kotlett till ett mycket trevligt pris, lite pantofflor, tomater och vi kunde vända hemåt för att starta kvällens middagslagning.
Grillat fanns på menyn men idag men den skötte jag i våran grillpanna inne, som ger härliga ränder men ingen grillkols smak. Lite extra trevligt upplagt gjorde det till en härlig söndagsmiddag..
Grillad kotlett med rostad potatis, balsamicosås och parmesan gratinerad tomater
Rostad potatis
– Potatis
– Olivolja
– Salt
1. Sätt ugnen på 225g dela potatisen i jämnstora bitar lägg dom på en plåt och olja in potatisen lite
2. Sätt in dom i ugnen när den är varm i ca 40minuter och salta efteråt
Grillad kotlett
– Kotlett i skivor
– Salt
– Svart peppar
1. Krydda med salt och peppar och grilla
Parmesan gratinerad tomat
– Tomat
– Parmesan
1. Dela tomaten och lägg den i en ugnsform, lägg parmesan på och ställ in med potatisen när det är ca 20 minuter kvar
Balsamicosås
1. Balsamicosås använder du receptet på denna sida för rödvinssås och byter ut rödvinet mot Balsamico vinäger