Grillat dagen efter… vad händer då?

Bristen på grönt utanför skvallrar om att det är tidig vår, medan salladen för tankarna till sommaren..
En fortsatt strålande helg med sol och värme som lockar till vårkänslor gör att grillen kommer att tändas i kväll, men först ska resterna från gårdagens grillnig användas eftersom halva familjen var på andra äventyr i går kväll och saknades vid matbordet.
Rester som verkligen passar perfekt idag när vi har två fotbollstjejer hemma som behöver fylla på lite energi, jag väljer att göra en läcker och matigare pastasallad med resterna från grillningen av både kyckling och grönsaker igår.

Fotbollstjejerna stod först i kön för att fylla på energi
Enkla saker i som finns hemma i kylskåpet får ligga som grund till salladen, när pasta kokas och kyls ner, grillresterna skärs ner och jag tärnar lite äpple, gurka, tomat samt paprika som kryddas med vinäger, citronolja, salt och örter. Allt blandas sedan ordentligt innan jag blandar i isberg och ruccola, för att sedan avsluta med lite läcker brie ost.
Dressing känns helt överflödig, utan jag serverar den som den är med lite gott bröd till, voila så är dagens lunch klar och gårdagens rester har använts..
Så tänk på att grillrester är kanon att använda till en sallad dagen efter, använd fantasi och det du har hemma för att bygga ihop den..