Loader

Grillrester möter potatismos i ugnen

By : | 0 Comments | On : 4 april, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Direkt från ugnen ska bara lägga lite grönt på toppen och servera..

Idag är det åter dags att transformera rester i kylen till en trevlig vardags middag, den här gången är det den grillade kotletten som ska få bli något nytt. Jag har även potatismos från gårdagens middag kvar, så kanken är att det ska få bli giftemål i ugnen idag. Det är ju svårt att göra recept på rester men man kan väl se det som en idé på vad man kan hitta på, har man inget mos hemma utan bara kött så kan man nöja sig med att gratinera köttet och servera rostad potatis till.

I Formen

Kotlett färdig och i skivor
– Potatismos
– Cocktailtomater i halvor

Jag ta sedan en ugnsform som jag smörjer lite lätt och lägger moset i en ring runt kanten (vill man passa på att göra det lite bättre så kan man spritsa moset runt), i mitten lägger jag min grillade kotlett i skivor för att sedan lägga på delade cocktailtomater på köttet.

Röran

– 2dl yoghurt
– 20ml kalvfond
– 0,4dl riven parmesan
– salt
– svart peppar

1. Blanda allt ordentligt.
2. Lägg täcket över kotlett och delade cocktailtomater
3. Ställ in det i ugnen på 200° i ca 25 minuter för att få färg och bli varmt
4. Servera rykande varmt….

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: