Loader

Gröt och lakrits nya trender?

By : | 0 Comments | On : 2 januari, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Restaurangen Gröt i Köpenhamn som satsar på en gröt meny..

Okej det kanske inte är så att vi kommer att se gröt som smakar lakrits, men var för sig så ser det ut som något som sprider sig..

I Danmark kan man nu hitta världens kanske enda gröt restaurang, i dom lite hippare kvarteren av Köpenhamn hittar du ”Restaurangen Grød” som försöker sätta en ny stämpel på gröten. I London och New York är trenden redan ett faktum där man kan hitta människor som går runt med en gröttkopp på morgonen, och dom trendiga kaffeérna lockar med gröt på morgonen. I Skottland och England finns det ett företag som heter Stoats, som reser runt på festivaler och marknader för att sälja just gröt ur en lucka på en husbil.  Är gröten på väg att bli den nya inneflugan även i Sverige tro? för då är jag en riktigt inne människa med min gröt varje morgon.

Vill man inte haka på gröt trenden så har vi ju lakrits, som sprider sig som en löpeld genom dom svenska menyerna på restaurangerna. Årets kock Tomas Diederichsen serverade tillbehöret pressad fänkål och morot med riven lakrits i sin vinnande lammrätt. Även på Frantzén/Lindeberg har gäster fått smaka på kalvbräss med brynt limesmör och lakrits, personligen så använder jag gärna fänkålen som ger en skön smak både som tillbehör eller kanske i en fiskgryta.

Mattrender i DN.se

 

Följ min blogg med Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
  -Pierre Daninos
  %d bloggare gillar detta: