Loader

Halstrad kassler med rösti och krämiga äpplen

By : | 0 Comments | On : 10 december, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Den krispiga röstin till salta kasslern med syrliga äpplen.. gifter sig fint i munnen

Idag lämnar jag Italien och Sverige för att hitta inspirationen i Schweiz, vi gör en krispig rösti halstrar kassler och gör en gräddig äppelsås. Röstin gör man bäst i en teflonpanna med lagom värme, man får vända lite och låta det bli krispigt i pannan. Kvällens middag gör jag i samma panna rätt igenom, så man kan klassa denna rätt som en snabb lagad rätt som är gjord på styva 30minuter.

Lite fakta om Röstin så man kan glänsa lite vid middagsbordet sedan… Det är en potatisrätt med ursprung i Schweiz där den från början serverats som frukost, då framför allt i kantonen Bern men numera serveras den som ett tillbehör till kötträtter.

Rösti

– 700gr Potatis, tvättad och grov riven
– 1st Gul lök, Riven som potatisen
– Olja
– Smör
– Salt & svart peppar

1. Blanda potatisen och löken
2. Häll i olja och en klick smör i pannan, lägg i potatis och löken.
3. Platta ut det som en kaka, salta och peppra  vänd ibland och låt det bli krispigt.
4. När potatisen är genomstekt och är krispig, lägg upp den så att den blir som en kaka

Halstrad kassler

– 1kg Kassler i skivor

– 6st Tomater delade i halvor (som garnering)

1. Stek den på hög värme utan fett, stek även med tomaterna på bägge sidorna.
2. När den fått bra färg på bägge sidorna är den klar.

Krämiga äpplen

– 2st äpplen ta ur kärnhuset och klyfta
– 2,5dl Grädde
– 15ml Kalvfond
– 15ml Äpplecider vinäger
– Salt

1. Stek äpplena i samma panna som kasslern utan att göra rent den. (får smak från kasslern)
2. När dom är mjuka slå på grädde, fond, vinäger och låt det få ett uppkok
3. Låt puttra i 5 minuter, smaka av och servera.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: