Loader

Halstrat kalkonbröst med morotsstrimlor i röd currysås, vitlöksfrästa bönor och räfflad potatis

By : | 0 Comments | On : 16 mars, 2012 | Category : Fågel, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

En krämig och smakrik sås med morötterna tillsammans med bönorna och den roligare potatisen

Idag så spred sig läckra asiatiska dofter i huset när jag lagade mat, en het gryta med vitlök och fint tärnat äpple som får fräsa med röd curry. Fantastiska dofter som skvallrar om vad maten kommer att smaka, idag så valde jag att skippa riset till förmån för potatis som får lite roliga räfflor fredagen till ära.

Räfflad potatis
Jag använder en speciell kniv som gör räfflor när man skivar

– 1kg Potatis i skivad i 0,5cm skivor
– Olja
– Salt

1. Sätt ugnen på 200°
2. Lägg skivade potatisen på en plåt och ställ i ugnen i ca 40minuter
3. När klar ta ur häll på olja och salta vänd försiktigt och servera

Morotsstrimlor i röd currysås

– 3st Morötter i strimlor på längden ca 6cm långa och 5x5mm tjocka
– 1st Röd paprika i strimlor som moröttern
– 4st Vitlöks klyftor fin hackade
– 0,5st Äpple finhackat utan skal
– 4dl Kokosmjölk
– 10ml Maizena
– 15ml Röd curry
– 0,5st Citron juicen
– 20ml Kyckling fond
– Salt
– Olja

1. Hetta upp oljan ordentligt och fräs vitlök samt äpple ordentligt, ha sedan i röda curryn och fräs lite mer
2. Lägg i morötter och paprika och fräs lite allt mjukt
3. Slå på citron juicen, cocos mjölk och fond, låt puttra i några minuter
4. Blanda maizenan med lite vatten och häll i kokande såsen, lite åt gången tills den får bra konsistens
5. Smaka av…

Vitlöksfrästa bönor

– 1dl Kidneybönor kokta enligt paket
– 1dl Svarta bönor kokta enligt paket
– 5 klyftor Vitlök pressad
– Koriander
– Salt
– Olja

1. Värm olja i en kastrul
2. Häll i vitlöken med dom kokta bönorna
3. Fräs ordentligt med vitlöken till det är ordentligt varmt
4. Krydda med koriander och salt.. Smaka av

Halstrat kalkonbröst

– 2st Kalkonbröst eller kyckling, kalkonen skivade jag
– Salt
– Vit peppar
– 0,5 Isbergssallad strimlad

1. Använd en teflon panna som värms upp ordenligt
2. Halstra kalkonen i pannan utan fett och krydda
3. Låt få färg och bli klar, lägg isbergen i botten på tallrik och kalkonen ovanpå nappera med lite sås.. servera med alla tillbehör

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
    -Jean Anthelme Brillat-Savarin
    %d bloggare gillar detta: