Loader

Har du prövat att grilla?

By : | 0 Comments | On : 6 juli, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Grilla tror jag att dom flesta människor gör till och från, det är ju ett härligt sätt att laga mat på. Det finns lika många tips om hur man ska göra rätt som det finns grillar. Självklart så har jag mina tips också en del snodda av andra, och en del har jag kommit fram till själv under mina år i köket.  Här delar jag med mig några av tipsen, och du tar tillvara på dom du vill ha..

  • Köp inte färdig marinerat kött, det är så enkelt att göra själv och marinaderna innehåller så mycket konstiga ingredienser.
  • Köp inte färdig marinad den är väldigt enkelt att göra själv, gör en grund på vatten, soja, peppar, vin eller balsam vinäger sedan blandar du i dina kryddor som vitlök, örter, paprika pulver och så vidare se till att den smakar mycket bara.. Sedan kallar du den för husets marinad, vilket är nu roligast att säga till gästerna köttet är marinerat i husets marinad eller den är köpt??
  • Tänd grillen i tid det är glöden du ska grilla på.
  • Maten ska grillas och inte brinna, brinner det så får köttet gärna en bränd smak även om det ser bra ut.
  • Värm gallret ordentligt, så slipper du att köttet fastnar.
  • Köttet ska inte ligga i marinad i flera timmar, det räcker att lägga köttet i marinad precis innan du lägger det på grillen. Men pensla köttet med marinaden hela tiden, marinaden ska ”bränna” fast på köttet.
  • Var inte rädd att grilla lite större köttbitar, tar längre tid men blir saftigare.
  • Är du osäker på när det är klart, börja använda termometer, det är inte ett tecken på svaghet 😉 nuförtiden använder proffsen också termometer.
  • Ta inte köttet från grill till tallrik, låt köttet mellanlanda på en bit hushållspapper för att vila i någon minut.
  • När du grillar grönsaker, grilla dom hela och dela dom efteråt.
  • Var inte rädd att testa olika och nya saker på grillen, tar man det lugnt och låter glöden jobba så blir det mesta bra.
  • Det viktigaste för att lyckas vid grillen är ändå att passa det som ligger på grillen hela tiden, så se till att allt annat är klart först eller att ni är flera som hjälps åt.
Lycka till vid grillen nu, och glöm inte bort att grilla kan man göra året runt.

Här ligger dom hela grönsakerna på grillen, man kan skymta min hela Entrecote också.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: