Loader

Så var det helheten i den offentliga måltiden igen..

By : | 2 Comments | On : 19 september, 2012 | Category : Blogg, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Då kom ett nytt beslut som är ett praktexempel på okunskapen runt den viktiga måltiden och än en gång så har man lyckats rasera för en bättre kvalitet i helheten, tidigare i min kommun Västerås har man gjort en imponerande satsning på maten i det offentliga köket runt om i kommunens alla kök men tyvärr så väljer man en väg som går helt emot den satsningen nu.

Man har stoppat den viktiga delen av måltiden där vuxna sitter med runt bordet under måltiden och visar hur man socialt gör kring ett matbord, att visa hur man äter ordentligt, smakar på allt, berättar om råvarorna och pratar om maten på ett positivt sätt.

Jag är helt övertygad om att barn oftast gör som vi gör och ofta inte alls som vi säger

Jag är helt övertygad om att barn oftast gör som vi gör och ofta inte alls som vi säger, då ställer man sig frågan vilka signaler som vuxna som sitter med vid matbordet och inte äter ger?? tänk själv att någon säger att maten är jätte god men inte äter??

Att helt förbise den effekten som en del av måltiden är för mig en gåta och är ett bevis på att man inte vet hur man utvecklar den viktiga måltiden som helhet, man gör lite stötar här och där för att tillgodose en del av måltiden men missar det viktigaste av allt helheten tyvärr.

Mer om helheten enligt FAMM

Mer om ett besök på en skola i Västerås

Mer om kommunens drag i P4 

Mer i länstidningen om kommunens beslut

Print Friendly, PDF & Email

  Comments (2)

  1. posted by Laura on 19 september, 2012

   Jag håller med dig! Mer ska det göra för våra barn!
   Sedan ett år tillbaka håller jag matlagningskurser för barn: vi lagar en flerrättersmeny från grunden med enkla råvaror, och sedan kommer föräldrarna och vi äter tillsammans. Syftet med mina kurser är att visa för barn hur roligt och enkel kan det vara att laga mat och hur gott det smakar om man äter tillsammans. När vi är i köket passar jag på att låta barnen upptäcka nya smaker och dofter genom att smaka och lukta på ingredienserna vi använder oss av under matlagningen. Här kan du läsa ett reportage det om du vill https://dl.dropbox.com/u/34239323/Artikel_SOLO_ITALIA_Barnen%20lagar%20mat_.pdf

     Svara
   • posted by Patric on 19 september, 2012

    Tackar Laura vilket roligt reportage och fantastisk idé den var rolig att ta del av, mat för barn handlar om att upptäcka och våga med någon som guidar 🙂

      Svara

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
  -Alfred Hitchkock
  %d bloggare gillar detta: