Helstekt vitlöksspäckad fläskkotlett med smörstekta grönsaker och rödvinssås

Var nog för hungrig idag för fotografering för bilden vart inte bra, men man kan åtminstone se att köttet är saftigt och späckad med vitlök
Kvällens huvudrätt efter den härliga musselsoppan är en väldigt enkel rätt som ändå har en festkänsla, jag förberedde hela varmrätten och stoppade in köttet innan jag gjorde förätten. Med undantag för såsen som fick puttra hela vägen fram tills det var dags att äta förätten då silade jag ur och redde den lite fort, jag tycker att såsen är viktig och att den verkligen får koka ihop under en bra stund skulle det bli för lite vätska så fyll på med lite vatten. Jag passade även på att rosta potatis som tillbehör, när jag ändå hade ugnen varm och köttet på gång i den.
Rödvinssås
Läser du om här på mina såsiga tips
Helstekt vitlöksspäckad fläskkotlett
– 1kg Kotlett utan ben
– 6st Vitlöksklyftor delade en gång
– Salt
– Vitpeppar
1.Sätt ugnen på 200°
2. Gör snitt i och tryck i en vitlöks bit, upprepa jämnt över hela tills dom är slut.
3. Salta, peppra och gnid in kryddorna, förstek i panna så att den får färg runt om.
4. Sätt i en termometer och stoppa in i ugnen, köttet ska upp i ca 70° och då kan man ta ut det lite tidigare ur ugnen så det får efter värma lite.
5. När det är klart skiva upp snyggt och servera med tillbehören.
Smörstekta grönsaker
– 4st Morötter i slantar
– 2st Broccoli i buketter
– 150gr Champinjoner i halvor
– Smör
– Olja
– Salt
1. Värm upp en stekpanna till medeltemperatur
2. Lägg i en bit smör och lite olja, börja med att steka morötterna en stund, lägg i broccolin och sist chaminjonerna.
3. Låt det steka till dom fått fin färg och är klara.
4. Avsluta med att smälta lite extra smör på grönsakerna och salta.