Het kalkongryta med saffransris

Trolleri med rester som smakar något annat men precis lika gott..
Helstekt kalkon brukar ofta ge rester som man måste göra något av också, man kan göra en sallad, vanlig gryta eller så en lite hetare gryta som jag valde att göra idag.
Tanken är att man använder allt som blivit över från kalkon middagen, och idag är inget undantag när alla grönsaker, kalkon och sås åker i tillsammans med bla lite chili som du har i så mycket som du vill.
Saffrans ris
– 4dl Ris
– 1/2pkt Saffran
– 2st Grönsaksbulgongtärningar
– Vatten enligt anvisningar
1. Koka riset tillsammans med saffran och buljongen enligt anvisningarna
2. När riset är klart häll av vattnet och låt det vila en stund..
Het kalkon gryta
– Kalkonresterna, (fyll eventuellt ut med stekt kyckling). Ta bort köttet från benen och gör mindre bitar
– Gräddsåsen
– Grönsakerna
– 1st Röd lök i klyftor
– 1st Röd paprika i bitar
– 1/3 Röd chili eller så mycket som du vill ha, finhackad
– 0,5dl Pinjenötter
1. Börja med att fräs på löken, chili och sedan kalkonen, grönsakerna, paprika och pinjenötter
2. Slå på gräddsåsen ev lite med vatten om det behövs för att fylla ut.
3. Låt det koka upp, smaka av och servera..
posted by milla on 28 december, 2011
Vad spännande har ej gjort min kalkon ännu.
posted by Patric on 28 december, 2011
Hej Milla!
Då har du ditt goda kvar med andra ord 😉