Loader

Hjälp jag vill inte bli förgiftad, är maten verkligen så farlig?

By : | 0 Comments | On : 31 oktober, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Tankar, Utveckling

Bakterier gillar vi inte i köket, men dom finns överallt och långt ifrån alla är farliga..

Mat är rätt hanterat så gott som ofarligt, men gör man fel kan det få konsekvenser som är ofantliga. I kök av våran storlek som levererar mat till sjuka människor till flera sjukhus, så håller vi hårt på våra hygien krav på ett sätt som i ett litet kök kan vara svårt. Vi tar inga som helst risker för att chansa, vi lägger oss hellre på den tryggare sidan.

Det gör att vårat kök kan upplevas lite som en industri när vi har våra stora rostfriaytor som är lätta att städa, men bakom alla krav av hygien och egenkontroll finns våra kockar och biträden som lagar maten med hjärtat. Det ena utesluter inte det andra jag tror nämligen att blir det för mycket fabrik, istället för kök så tappar vi våran själ med matlagningen och skapar en industriprodukt.

Kan tänka mig pressens skriverier om det skulle gå fel och vi inte skötte våra krav på hygien, samma press som gärna hånar oss för att vi är nogranna och jobbar med säkerheten och matlagningen hand i hand.

Tyvärr finns det många som fuskar därute ,och titt som tätt hör vi om fall där människor blir sjuka av maten/livsmedlen dom äter.

Förgiftade av oliver i SVT.se

Samma artikel i Expressen.se

Står mer även i DN.se

Miss att följa sin egenkontroll i Tierp, med konsekvenserna som vi vill undvika

Mer om egenkontroll på livsmedelsverket

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: