Loader

Hög mys faktor med frukt och grönsaksdipp

By : | 1 Comment | On : 11 mars, 2012 | Category : Fest, Förrätt, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Recept, Roligheter

Så läckert att frossa i grönsaker och frukt på lördagskvällen...

Final i svenska utagningen av melodifestivalen då laddar vi med lite extra mys framför tvn, ett rejält fat med grönsaker och frukt att dippa i en av våra två hemmagjorda dippsåser. Vad man väljer att ha på sitt fat är upp till var och en men vi hade gurkstavar, blomkålsbuketter, morotsstavar, äppleklyftor, som vanligt så blir det nästan lite löjligt mycket när man gör i ordning men det är å andra sidan bara att frossa.

Jag och dottern gjorde såserna en stund innan så att dom fick vila ordentligt i kylen och smakerna gifta sig lite till, grönsakerna gjorde vi precis innan servering så dom är fräscha.. Det ställdes även fram en skål med lördagsgodis, som var rätt orörd bredvid frukt och grönsakerna…

Rhode Island dipp

– 3dl Gräddfil
– 1dl Chili sås
– Salt
– Svart peppar

1. Blanda ihop allt..
2. Test dippa såsen och kolla att det smakar ok..låt den sedan stå och vila i kylen i minst 1h

Test dippning av såsen för att kolla att den håller måttet.. den fick godkännt av dottern

Ört dipp med vitlök

– 3dl Gräddfil
– 2 klyftor Vitlök pressad
– Ört blandning
– Salt
– 5ml Flytande honung

1. Blanda ihop allt..
2. Även denna sås behöver test dippas.. låt den sedan stå och vila i kylen i minst 1h

Print Friendly, PDF & Email

    Comment (1)

    1. posted by melodifestivalen2013 on 14 juni, 2012

      Tack för en underbar artikel! Eurovision 2013 here we come 😀
      <a href=”http://2013melodifestivalen.se”>Melodifestivalen 2013</a>

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: