Loader

Testa din och din omgivnings ekopåverkan med rätt mjölkval..

By : | 0 Comments | On : 4 maj, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Något som fler borde våga -komma ut som eko

Jag fick en fråga från Arla om att stödja deras ekologiska budskap, vilket jag känner att man inte kan låta bli för man vill påverka och stötta vår natur. Visserligen så är jag själv kanske inte världsmästare på att välja just dom ekologiska eller krav märkta livsmedlen ännu, men sakta och säkert så ändras det även hemma hos mig för vi har insett vikten av just ekologiskt. Precis samma arbete har vi inlett i köket på jobbet där vi kommit längre i bytet mot bättre miljöanpassade livsmedel, det är visserligen inget som är gjort i en handvändning men precis som hemma så får man en felgod känsla när det görs.

Enligt arla så är det bara 10% som dricker ekologisk mjölk vilket känns lite för lågt för att vara ok, så häng med tåget mot en bättre framtid för våran natur och varför inte börja med mjölken.

Varför är ekologisk mjölk dyrare och vad gör det miljömässigt?

För att ta fram ekologisk mjölk ställs särskilda krav på de ekologiska gårdarna. De ekologiska bönderna strävar efter ett så naturligt och slutet kretslopp som möjligt och använder därför inte handelsgödsel eller bekämpningsmedel. I stället utnyttjas kornas gödsel effektivt och mycket foder odlas på gården eller i närområdet.

På de ekologiska gårdarna äter korna extra mycket grovfoder i form av ensilage, gräs och hö. Dessutom vistas korna mer utomhus än många andra kor och de får mer tid tillsammans med sina kalvar de första dygnen.

Av dessa anledningar bidrar ekologisk produktion till de nationella miljömålen – till exempel biologisk mångfald, ingen övergödning och en giftfri miljö.

Men det det räcker väl inte om bara jag köper mer ekologiskt?

När du dricker ekologisk mjölk gör du något bra för naturen, djuren, dig och dina vänner – Så varje klunk räknas helt enkelt, testa hur ekoeffekten blir i din närhet.


 

 

Hjälp Arla att sprida ekoeffekten
Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
  -Amy Winehouse
  %d bloggare gillar detta: